Szabadidő

Monica Lewinsky kitálal: hatrészes dokumentumfilmben mesél a Clinton-ügyről

A botrány után kis híján öngyilkos lett, most elmeséli az ő verzióját is.

Dokumentumfilm-sorozatban mondja el Monica Lewinsky, hogyan élte meg Bill Cintonnal folytatott viszonyát és az azt követő médiabotrányt – írja a hvg.hu. A The Clinton Affair című, hatrészes dokumentumfilmhez az alkotók, Blair Foster és Alex Gibney több mint húszórányi interjúanyagot vettek fel Lewinskyvel.

Mint az közismert, Bill Clinton amerikai elnök 1995-től kezdve folytatott szexuális viszonyt az akkor 22 éves Lewinksyvel, aki gyakornokként dolgozott a Fehér Házban. Kapcsolatukra 1998-ban derült fény. Az esetből óriási botrány lett. Clinton először mindent tagadott, 1998 augusztusában azonban elismerte, hogy valóban viszonya volt Lewinskyvel.

Wikipédia

A sorozat alkotói szerint azért fontos, hogy Lewinsky elmondja a saját verzióját, mert úgy érzik, valamilyen szinten helyre kell tenniük a nő reputációját. Míg Bill Clinton felesége, Hillary Clinton oldalán visszakerülhetett a közéletbe, addig Lewinsky karrierje teljesen kisiklott a botrány miatt, egyetlen cég sem akarta alkalmazni a friss diplomás fiatalt. Többször beszélt arról is, hogy az esetet követően öngyilkos gondolatai is támadtak. Ezt a dokumentumfilmben is megemlíti.

A sorozat november 18-án debütál Amerikában az A&E tévécsatornán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top