Szabadidő

Minden évben visszajár megmentőihez a világ legcukibb mókusa

A Harrison-család 8 évvel ezelőtt, még kölyökként mentette meg az aprócska, sérült mókust, Bellát.

2009-ben történt. Brantley Harrison és családja ebben az évben mentette meg az erdőből Bellát, az akkor még kölyök kismókust, aki egy félresikerült bagolytámadás miatt került élet és halál közti állapotba. A családfő megsajnálta a sorsára hagyott, kiszolgáltatott állatot és hazavitte őt másik három védencük mellé.

Happy to report that Bella's "wound" under her arm is all healed up! ❤ that girl!

CID & Bella (@cidandbella) által megosztott bejegyzés,

Bella ezt követően 2010. tavaszáig maradt a családdal: addigra megerősödött a magokból, friss gyümölcsökből és tápszerből álló diétájának hála, és készen állt arra, hogy megmentői visszaengedjék őt természetes élőhelyére, az erdőbe. „Az elején nem lepődtünk meg, hogy Bella az otthonunkhoz közeli fákon vert magának tanyát és időről időre megjelent a teraszajtóban” – magyarázta a családfő, majd hozzátette, ellentétben másik három védencükkel, akikről nem hallottak többet, Bella igencsak ragaszkodónak bizonyult.

„Hét év telt el azóta, hogy hivatalosan elengedtük őt, de egy sem telt el úgy, igazából még hónap sem nagyon, hogy ne láttuk volna Bellát. Minden alkalommal leül az ajtóba, és addig vár, míg valamelyikünk észre nem veszi, hogy megérkezett” idézi Brantley-t a The Dodo.

Its time for The Jingle Bell Jog!!!! #bellathesquirrel #squirrelsofinstagram

CID & Bella (@cidandbella) által megosztott bejegyzés,

Ami ennél is csodálatosabb, a mókus egy alkalommal – de már évekkel a szabadon engedése után – sérült lábbal jelent meg Harrisonéknál. „És nem ez volt az egyetlen meglepetés. Mikor befogadtuk őt, hogy biztonságban gyógyulhasson fel a sérüléséből, kiderült, hogy Bella vemhes. Nálunk születtek meg a kölykei is, így egészen közelről figyelhettük, hogyan gondoskodik a babáiról.”

Bella and Fox(who is now 12) has grown up loving our sweet girl! #bellathesquirrel

CID & Bella (@cidandbella) által megosztott bejegyzés,

A család azóta saját Instagram-oldalt indított a szupercuki mókusnak, ahova időről időre feltöltik a legfrissebb látogatásáról készült képeket és videókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top