Család

Hazajár megmentőihez a 7 éve megmentett mókus

Kölyökkorában mentették meg, azóta is hálás érte a mókus.

Amikor 2009 telén a kis Bella csak 4 hetes volt, megtámadta egy bagoly, aminek következtében nagyon megsérült. A mókuskölyök sehogy sem élte volna túl a vadonban ilyen sérülésekkel, ám szerencsére megtalálták az állatot. Egy férfi, Brantley Harrison és családja gyógyították meg. Tavaszig ápolták három másik mókus mellett, amíg meg nem erősödött. 

Forrás: Brantley Harrison

Harrison fontosnak tartotta, hogy ne úgy kezelje egyik mókust sem, mint egy háziállatot, végig az volt a célja, hogy visszajuttassa őket a vadonba. Táplálta és gondozta őket, majd az év áprilisában mind a négy, megerősödött mókust visszavitte saját élőhelyükre. Bella azonban néhány nap múlva visszament a családhoz. A bejárati ajtó előtt üldögélt arra várva, hogy valaki észrevegye őt. 

Forrás: Brantley Harrison

Harrison furcsállta, hogy a mókus utána is vissza-visszajárt, mert bár a többi állat is meglátogatta, egy hét után eltűntek. Bella viszont azóta is meglátogatja a családot, immáron hét éve. Minden alkalommal elidőzik egy kicsit Harrisonéknál, mint egy közeli rokon, majd visszamegy a vadonba. Ez ám a szerető család!

Forrás: Brantley Harrison

The Dodo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top