Szabadidő

Vidracsaládot videóztak Békéscsaba belvárosában

A vidramama és kölykei szemmel láthatóan jól érezték magukat a városi környezetben, a hóval nem törődve barangoltak a vízparton.

Vidracsaládot kapott lencsevégre egy szerencsés járókelő Békéscsaba belvárosában, a vidramama és kicsinyei az Élővíz-csatorna partján ugrándoztak – írja a beol.hu.

Tudjuk, hogy a vidra hosszú évek óta jelen van Békéscsaba centrumában. Magát az állatot viszont elég nehéz észrevenni, egyrészt mert akkor aktív, amikor mi, emberek általában alszunk, másrészt elég óvatos. Ha bejön a településre, akkor eléggé körültekintő, szemfüles” – mondta el Boldog Gusztáv természetvédelmi szakember.

A szakértő szerint a felvételen valószínűleg egy anya látható a két kölykével. Mivel az állatok nagy kóborlók, hatalmas területet járnak be, így az már nem biztos, hogy belvárosi szaporulatról van szó. Lehet, hogy az Élővíz-csatorna külső szakaszairól látogattak be egy rövid időre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top