nlc.hu
Szabadidő
Lopással vádolják a férfit, aki kikukázta a híres festő kidobott rajzait

Lopással vádolják a férfit, aki kikukázta a híres festő kidobott rajzait

A bíróságnak azt kell eldöntenie, magántulajdon-e a ház elé kitett szemét.

Lopással vádolnak egy német férfit, aki kiszedte a kukából Gerhard Richter, a világ egyik legkeresettebb élő képzőművészének eldobott rajzait.

A bírósági tárgyalás időpontját eredetileg szerdára tűzték ki, de a 86 éves festő megbetegedése miatt későbbre halasztották. A bíróságnak arról kell döntenie, bűncselekményt követett-e el a 49 éves vádlott, amikor kihalászott négy vázlatot a művész kölni otthona elé kihelyezett papírhulladék-tárolóból, vagyis magántulajdonnak tekintendő-e a ház elé kitett szemét.

A férfi pénzt akart csinálni a vázlatokból, fel is vette a kapcsolatot egy aukciósházzal. A befejezetlen művek értékét 60 ezer euróra becsülik. A bíróság szóvivője szerint a festő meg akarta semmisíteni a vázlatokat, nem akarta, hogy azok forgalomba kerüljenek.

Gerhard Richter híres arról, hogy kidobja vagy megsemmisíti művei egy részét, köztük akár nagyméretű festményeket. Richter a legdrágábban eladható kortárs képzőművészek közé tartozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top