Szabadidő

Már lehet szavazni az év európai fájára, most éppen a pécsi mandulafa vezet

Mutatjuk, hogyan szavazhatsz te is!

Február 28-ig lehet szavazni a 2019-es év európai fájára a verseny honlapján. A versenyzők összesen két szavazatot adhatnak le a 15 jelöltre.

Magyarországot a 2018-as hazai verseny győztese, a pécsi Havas Boldogasszony-templomnál álló, csavarodott törzsű, több mint 100 éves mandulafa képviseli.

A Havas Boldogasszony-templom előtt álló mandulafa 135 éve örvendezteti meg virágaival a látogatókat. A mandulavirágzás Janus Pannonius püspök 1466-ban, egy mandulafáról írt verse óta az örök megújulás és a műveltség szimbóluma is a 2000 éves városban. A fehér sziklákon álló, szelekkel dacoló matuzsálemről már 100 éve is szeretettel írtak, de a csodálatos panoráma, melyet a táj varázsának és a történelmi korok lenyomatának összefonódása teremt meg itt, azóta is sokakat rabul ejt

– olvasható a verseny honlapján.

Jelenleg csak egy hajszállal ugyan, de a magyar fa vezet. A szavazás állása azonban az utolsó héten (február 22. és 28. között) már nem fog látszani. Korábban háromszor nyert magyar fa a versenyen.

Az eredményeket március 19-én, a Brüsszelben megrendezett díjátadó gálán jelentik majd be. Erre a linkre kattintva a többi versenyzőt is meg lehet nézni.

MTI/Sóki Tamás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top