Szabadidő

Amerika Kapitány az Oscar-gálán sem tagadta meg magát

A szuperhőst alakító színész most is megmutatta, hogy tetőtől talpig igazi úriember.

Bár Amerika Kapitány nem a legizgalmasabb szuperhős, az őt alakító Chris Evans azonban kétségtelenül egy szuper emberi lény, akinek hétköznapi hőstetteiről már mi is többször írtunk: hol beteg gyerekeket látogat a kórházban, hol a melegek jogaiért száll síkra testvére érdekében, hol pedig az amerikai elnököt teszi helyre, ha épp valami kevésbé okos dolgot posztol a Twitter-oldalára.

Chris Evans alakításait – elsősorban persze a Marvel-filmekre gondolunk – divat kritizálni, holott igazán nem ő tehet róla, hogy Amerika Kapitány figurája kissé talán érdektelenre sikerült, főleg a Bosszúállók sokkal menőbb tagjai között. Mindenesetre kijárna már neki egy olyan szerep, ahol igazán megmutathatná, hogy mit tud.

Emberként azonban megint jelesre vizsgázott, amikor a vasárnap esti Oscar-gálán – ahol Jennifer Lopez oldalán díjátadóként volt jelen – az elsők között pattant fel a helyéről, hogy segítsen a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját elnyerő Regina Kingnek, akinek hosszú fehér ruhája belegabalyodott az egyik szék lábába. Chris Evans azonnal ott termett, hogy a színésznő rá tudjon támaszkodni, utána pedig néhány lépésen át el is kísérte a színpad felé. Regina King a Ha a Beale utca mesélni tudna című drámában nyújtott alakításáért kapta meg az Oscart. 

Jól mutatja, hogy mennyire önzetlen és szerény, hogy ez tényleg csak pár lépés volt, utána diszkréten visszahúzódott, hogy a pillanat ne róla, hanem a díjat megérdemelten elnyerő színésznőről szóljon.

Köszönjük, Kapitány, hogy létezel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top