Szabadidő

Vasrúddal támadtak rá egy válogatott futóra a Hármashatár-hegyen

Kiss Miklós terepfutó percekig dulakodott a támadóval, aki gázsprével is lefújta.

Gázsprével és vasrúddal támadtak egy magyar válogatott terepfutóra a Hármashatár-hegyen, Budapesten. Kiss Miklós évtizedek óta fut ezen a területen, de még nem történt vele hasonló – számolt be az ATV.

Pénteken este egy magas, 35 év körüli férfi állta az útját. Szitkozódott, a futó miért világít a fejlámpájával, aztán azonnal fújt a gázsprével, és ütött egy vasdoronggal.

Kiss Miklós elugrott a csapás elől, aztán dulakodni kezdtek. Teljes sötétségben, mert a támadó lelökte a földre a futó fejlámpáját. A sportolónak sikerült elvennie a vasrudat, de azonnal el is dobta, mert olyan nehéz volt, hogy azzal nem lehetett harcolni.

Néhány perc után tudta ellökni magától a támadót, aztán amilyen gyorsan csak tudott, a parkolóhoz rohant, majd a kocsijából hívta a rendőröket. Ők azonban nem találtak senkit a területen, de felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt nyomoznak.

Kiss Miklós nem szeretné, hogy pánik alakuljon ki, mert nem mindennaposak az ilyen esetek. De fel akarja hívni a figyelmet, hogy a futók legyenek felkészülve. Ő másnap is ugyanott futott, mert bár nagyon felkavarták a történtek, szerinte nem szabad teret engedni a félelemnek.

A terepfutó kisebb sérülésekkel megúszta a támadást, négy hónappal ezelőtt Makai Viktória azonban súlyosan megsérült, amikor szintén edzés közben rátámadtak. Egy férfi elkapta, brutálisan megverte, és meg akarta erőszakolni.

(Nyitókép: YouTube/ATV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top