Szabadidő

Kerekesszéket kapott a sérült kacsa – végre boldogan szaladgálhat

Merlint, a hófehér pekingi kacsát tavaly novemberben találták egy út szélén, teljesen mozgásképtelenül. Megmentői azóta mindent megtettek, hogy lábra álljon, de csak egy merész ötletük vezetett eredményre…
merlin kacsa kerekesszék

Azt nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy nagyon kevesen tettek volna meg annyi mindent egy mozgásképtelen pekingi kacsáért vagy egyáltalán bármilyen sérült állatért, mint amennyit a Goats of Anarchy névre hallgató, kifejezetten kecskék mentésére szakosodott szervezet önkéntesei tettek. Azon túl, hogy tavaly novemberben kivételes méltányosságból befogadták az út széléről mentett, sérült és egy veleszületett rendellenesség miatt lábra állni képtelen állatot, a következő néhány hónapban minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy Merlin megtegye első lépéseit.

Miután minden próbálkozásuk csődöt mondott, Merlin megmentői felvették a kapcsolatot egy olyan céggel, amely kifejezetten sérült és fogyatékkal élő állatoknak készít különféle segédeszközöket vagy – mint esetünkben – speciális kerekesszéket. A BBC cikkéből kiderült, hogy a cégnek korábban még nem volt tollas „ügyfele”, mégis szívesen fogadták Merlint, akin végül egy egyébként kifejezetten kistestű kutyáknak készült kerekesszék átalakításával segíteni is tudtak.

Miután megkapta a kifejezetten neki átalakított eszközt, Merlin végre az első önálló lépéseit is megtette. „Leírhatatlan élmény volt végignézni, ahogy Merlin végül összeszedte a bátorságát, és totyogni kezdett” – mondja Mikayla Feehan, annak a cégnek az egyik alkalmazottja, ahol Merlin „új lábai” készültek. Hozzátette azt is, nem mindennapi élmény volt ez számukra, elvégre viszonylag ritkán láthatják, hogy egy sérült állat megteszi az első lépéseit.

A kezdeti bátortalan néhány lépés óta hetek teltek el. Merlin azóta megszokta a kerekesszéket, gondozói szerint már magabiztosan száguldozik vele. Sőt! Még játszik is, amiben új legjobb barátja, a szintén mentett csirke, Opal a társa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top