Szabadidő

Bámulatos festést kapott a salgótarjáni gimnázium szürke lépcsője – fotók

Még Einstein portréja is felkerült a lépcsősorra. A Sakkozzuk ki! akciócsoportnak nem ez volt az első látványos megmozdulása.

Újabb üde színfolttal gazdagodott Salgótarján belvárosa: önkéntesek munkájával teljesen új köntöst kapott a Bolyai János Gimnáziumhoz vezető lépcsősor.

Április 7-én, egy nap alatt több mint félszáz önkéntes közreműködésével festették ki a szürke lépcsősort a Sakkozzuk ki! akciócsoport szervezésében.

Ilyen volt a lépcső:

És ilyen lett:


Az alkotás témája a tudomány volt, így a lépcsősor központi motívuma Albert Einstein portréja lett. A többi lépcső is színes, és idézetek kerültek rájuk, többek között Bolyai Jánostól. A napokban várhatóan további idézetek kerülnek fel a lépcsőfokokra.

Józsa András fotóin megnézheted, hogy alakult át a lépcsősor:

A salgótarjáni egyesület több éve népszerűsíti a közösségi festést és a városszépítést a nógrádi megyeszékhelyen. Korábban három szabadtéri tárlatot valósítottak meg, de festettek már iskolában és gyermekotthonban is a városlakók bevonásával.

A vasárnapi akciót egy közönségszavazáson elért dobogós helyezésnek köszönhetően valósíthatták meg. A programot támogatta még a Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesület, valamint a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda.

(Sokszínű Vidék)

(Képek: Facebook/Józsa András, ‎Rea Miklós)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top