Szabadidő

Egy időre búcsút inthetünk a napsütésnek

Zápor, zivatar és borult ég várható szerda estig az előrejelzés szerint.

Európa egyes részein végre csapadékosabbra fordult az időjárás. Így az Ibériai- és a Balkán-félszigeten, valamint Finnországban az adott térségben örvénylő ciklon hatására többfelé fordult elő az elmúlt 24 órában 20 mm-t meghaladó csapadék. A csúcshőmérséklet eloszlása jelenleg kissé szokatlanul alakul, ugyanis a déli csapadékos idő miatt a mediterrán térség jó részén a 15 fokot sem mindenütt éri el a maximum-hőmérséklet, eközben Közép-Európában és Ukrajnában többfelé van 20, 24 fok. 

idojarasIdőjárás Magyarországon szerda estig

Kedd estig még erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, amelyből elsősorban a Dunántúlon és a Duna–Tisza közén számíthatunk nagyobb számban záporra, helyenként zivatarra. Éjszaka erősen, illetve közepesen felhős idő várható, az Alföldön lesz kevesebb a felhő. A Nyugat-Dunántúlon több helyen esőre, záporra, az északkeleti megyékben elszórtan záporesőre lehet számítani, a zivatarok fokozatosan mindenütt megszűnnek. Szerdán a Dunántúlon és északon jellemzően erősen felhős lesz az ég, de az Alföldön a nap első felében még szakadozottabb lesz a felhőzet. Délutántól kezdve fokozatosan mindenütt beborul az ég. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 16 és 22 fok között alakul, de délkeleten 23, 24 fok is lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top