Szabadidő

Szabó Simonnal, Reviczky Gáborral jön a sikergyanús, új magyar vígjáték

Pesti balhé a címe, és sikervárományos.

A napokban elkezdődött a Pesti balhé című film forgatása. A forgalmazó közleménye így foglalja össze a történetet:

Tizenöt év után újra együtt a hatfős gyerekkori banda, akikből mára útjukat kereső, vagy épp elvesztő harmincasok lettek. Igaz ez Marcellre, a világhírű, ám boldogtalan építészre, de Vinsz, a csapnivaló festőművész, Alexa, az örök tinilány, Guszti, a túlóvatos állatorvos, Jet, az utánozhatatlan életművész vagy Adrián, a nyugdíjasklubok szabadúszó Hamletje sem lett az évek során az élet császára.

Hegedűs D. Géza, Szabó Simon és Mészáros Béla a forgatáson (fotó: Glódi Balázs)

A viszontlátás végzetes balesettel ér tragikus véget, de a váratlan haláleset végül inkább összerántja a széteső társaságot. Együtt határozzák el, hogy valóra váltják barátjuk nagy álmát: belopják összetéveszthetetlenül egyedi képét a férfi neves műkereskedő apjának egész Budapestet izgalomban tartó képaukciójára. Kezdetét veszi életük legőrültebb kalandja, ám a fordított műkincsrablás még a börtönből dobbantott tolvaj leigazolásával sem ígérkezik könnyen kivitelezhető balhénak…

A főszerepet a Katona József Színház színésze, a nemrég a BÚÉK-ban látott Mészáros Béla játssza. Mellette Szabó Simon, Petrik Andrea és Elek Ferenc, valamint Inotay Ákos, Jászberényi Gábor, kisebb szerepekben pedig Hegedűs D. Géza és Reviczky Gábor látható. A Pesti balhé rendezője Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi). A film várhatóan 2020 elején kerül a mozikba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top