Szabadidő

Az Ebayen árulja a hátsó kertjében kiásott dinócsontvázat egy amerikai férfi

Alan Detrich hobbirégész 2,95 millió dollárt kér a világ egyetlen bébi T-rex-csontvázáért. A kutatók felháborítónak tartják, amit művel.

Az Ebayen árulja egy fiatal Tyrannosaurus rex csontvázát egy amerikai férfi – írja az Index. Alan Detrich 2,95 millió dollárt kér a nem mindennapi leletért; azt mondja, nehéz megkörnyékezni a gazdag magángyűjtőket, de mivel csak ez az egy bébi T-rex-csontváz van a világon, nem akarja olcsón odaadni valakinek.

Fotók: Ebay

Detrich a New York Times szerint a hetvenes éveiben jár, és nagyjából három évtizede foglalkozik hobbiból fosszíliák kutatásával. A dinoszauruszmaradványokat a bérelt házuk kertjéből ásta ki a testvérével, és át is adta vizsgálatra a Kansasi Egyetemnek, sőt az ellen sem volt kifogása, hogy kiállítsák a csontvázat. Azt mondja, azért engedte meg, hogy közszemlére bocsássák, hogy később minél jobb áron tudjon túladni rajta.

A kansasi természettudományi múzeum felháborítónak tartja, hogy a férfi a jó szándékukat kihasználva akarta minél feljebb tornászni az árat. Szerintük az ilyen esetek aláássák a tudományos élet megítélését, elveszik az esélyt, hogy tanulmányozni tudják a múltat, és a jövő generációkat is megfosztja attól, hogy megismerjék a történelmi örökségüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top