Szabadidő

Kétmillió literes cápamedence lesz Budapesten

Jővőre elkészülhet az öthektáros Pannon Park, benne a biodómmal.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben épülő Pannon Park központi építménye, a biodóm négy kupolájából kettőre már feltették a speciális fény­áteresztő ponyvákat, és hamarosan elkezdődnek a belsőépítészeti munkák, valamint a kifutók kialakítása – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak az állatkert szóvivője, Hanga Zoltán azt mondta: ütemterv szerint halad a Pannon-tenger akvárium kialakítása is. Itt számos medence lesz, a legnagyobbnak – az óriási cápamedencének – nemrégiben tették be a 13 tonnás plexi betekintőablakát.

Fotó: Zoobudapest.com

A cápamedencében több mint 2 millió liter tengervíz lesz majd. Ezzel nagyobb lesz, mint az ország két jelenleg legnagyobb tengervizes medencéje együtt.

Az öthektáros parkban az egykori pannon ősvadon élővilágát mutatják be. A cápák mellett ősi orrszarvúféléket, ormányosokat, emberszabásúakat, tengeri teheneket lehet majd látni.

A belső tereket magában foglaló biodóm ebből 1,7 hektárt tesz ki, ahol a kifutókat, sétányokat és parkos részeket egy hatalmas búra fedi be. A park várhatóan 2020 végére készül el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top