Szabadidő

Percek alatt kórházba juttatja a sérült állatokat a hongkongi állatmentő

„Hisszük, hogy a négylábú barátainknak ugyanolyan sürgősségi ellátás jár, mint a gazdáiknak” – nyilatkozta a hongkongi mentőszolgálat alapítója.

„Elsősorban azért vállalkoztunk erre a sokszor egyáltalán nem egyszerű munkára, mert szeretjük az állatokat” – idézi a Euronews Dominic Abraham Wongot, a mentőszolgálat alapítóját, aki hozzátette, munkatársaival együtt hisznek abban, hogy négylábú barátainknak éppen olyan sürgősségi ellátás dukál, amilyenben a gazdájuknak része van.

„A csapatunkban mindenki, kivétel nélkül elkötelezett állatbarát, olyan emberek, akiket munka után, otthon is vár egy négylábú családtag” – mondta Wong, majd hozzátette, az állatmentő ötlete is gyakorló gazdiktól jött. „Sokan kerültek már olyan helyzetbe, hogy egy hosszú munkanap után arra értek haza, hogy a kedvencük beteg. Ilyenkor maguknak kellett megoldaniuk az olykor nagytestű kedvenc mozgatását és klinikára szállítását is, ami egyáltalán nem olyan egyszerű feladat.”

A hongkongi Pet Ambulance kezdetben egy kifejezetten erre a célra átalakított városi terepjáróval rótta az utcákat, ma már három komoly mentővel büszkélkedhet, a kötszereken és az egyéb orvosi műszereken túl oxigéntartály is található bennük.

mentőszolgálat kisállat hongkong

Kép forrása: Youtube / Euronews

„Minden munkatársunk ki van rá képezve, hogy szükség esetén elsősegélyt tudjon adni a bajban lévő négylábúaknak. Ez azért nagyon fontos, mert az elsősegélynek köszönhetően az állatok fájdalma csökken arra az időre is, míg a kórházba nem érünk velük.” Wong azt is elárulta, hogy bár a mentőik még nem használhatják a megkülönböztető jelzéseiket, hamarosan akár erre is sor kerülhet, tárgyalnak róla a városvezetéssel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top