nlc.hu
Szabadidő
Meztelenül tüntettek a mellbimbók kettős mércéje ellen

Meztelenül tüntettek a mellbimbók kettős mércéje ellen

Míg a fedetlen női melleket cenzúrázzák, a pucér férfimellkas mutogatható a közösségi oldalakon. Ez pedig nem mindenkinek tetszik.

Anyaszült meztelenül, legintimebb testrészüket csupán papírból készült férfimellbimbókkal takarva tüntetett vasárnap néhány tucat ember New Yorkban az ellen, hogy a női és a férfimellbimbók eltérő megítélés alá esnek a közösségi oldalakon. Míg ugyanis a fedetlen női melleket ábrázoló képeket letiltják, a pucér férfimellkast szabadon lehet mutogatni. A tilalom miatt pedig számos művész, aki meztelen női testeket (is) ábrázol, nem mutathatja meg ezeket az alkotásait a közösségi médiában.

A demonstráció ötletgazdája Spencer Tunick amerikai fotós volt. Ő készítette azokat a mellbimbóképeket is, melyek a tüntetők kezében láthatók. A saját mellbimbóján kívül lefotózta Andy Cohen rádiós műsorvezető, Chad Smith, a Red Hot Chilli Peppers dobosa és más férfi hírességek mellbimbóját is.

New York meztelen tüntetés mellbimbó

Csak papír mellbimbókkal takarták el magukat a tüntetők (Europress)

A tüntetés pontos helyszínét egészen az utolsó pillanatig titokban tartották. A demonstrálók végül az Astor Place metrómegállónál jelentek meg, szemben a Facebook és az Instagram New York-i központjával.

Tunick azt szeretné elérni, hogy a közösségi oldalak meztelenségre vonatkozó tilalma alól kapjanak felmentést a művészi alkotások.
via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top