Szabadidő

Mátészalkai fiú a gépírók világranglistáján

10 perces másolás során 2377 betű leütést teljesített, ráadásul hibátlanul, ami egy lapszerkesztőségből nézve is lenyűgöző.

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége idén is meghirdette a Teöreök Aladár Országos Gyorsíró-, Gépíró- és Szövegszerkesztő Versenyt, amelynek eredményhirdetése a közelmúltban volt Budapesten – írja a Szabolcsihír.

Fotó: Profimedia

Az országos versenyen Szabó Nándor,  a Mátészalkai Képes Géza Általános Iskola 7/C osztályos tanulója is részt vett gépírásból. Rendkívüli tehetségének köszönhetően a gyermek (1–8. osztályos) versenyzők kategóriájában 2. helyen végzett, 10 perces másolás során 2377 betű leütést teljesített hibátlanul.

Ezzel egy időben zajlott egy nemzetközi gépíróverseny az interneten, amelyen Szabó Nándor többnyelvű verseny kategóriában (13–16 éves korosztály) sikeresen teljesítette a magyar, angol, német, finn és holland  nyelvű feladatokat, és teljesítményével a világranglista 26. helyét foglalta el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top