Szabadidő

Saját maga varrta a ruháját az érettségi bálra, odavan érte a net

Az édesanyja csak a pelenkaöltésre tanította meg.

Kaitlyn Alforque, amióta csak az eszét tudja, arról álmodozott, hogy maga készítse el a ruháját az érettségi bankettre. Amikor pedig eljött az idő, olyan ruhával rukkolt elő, amitől nemcsak az osztálytársainak, hanem az internet népének is tátva maradt a szája.

A kamaszlánynak semmilyen tapasztalata nem volt a ruhakészítésben, de mindössze 57 dollárból (átszámítva mintegy 16 ezer forint) rengeteg próbálkozással és munkaórával csodálatos báli ruhát varázsolt (miközben a legtöbb báli ruha a száz, nemegyszer ezer dolláros nagyságrendben mozog). A mélyvörös ruhának rengeteg apró, lenyűgöző részlettel van: az áttetsző, fűzős felsőrész, a kézzel varrt virágok, az elegánsan hullámzó fátyol mind-mind hozzájárulnak a ruha különlegességéhez.

Kaitlyn édesanyja mindössze az alapokat, a pelenkaöltést tudta neki megmutatni, arról viszont fogalma sem volt, hogy hogyan kellene összerakni egy ruhát. Rengeteg képet nézegetett, és próbálta kilogikázni, mi módon áll össze egy báli ruha, de egy 45 órás tervezési folyamat során apránként, magától jött rá a trükkökre.

Alforque ruhája lenyűgözte az osztálytársait, akik el sem akarták hinni, hogy a lány maga készítette. De ő testvérével közös blogjukon részletesen leírja, hogyan született meg a különleges báli ruha.

Ősszel Kaitlyn üzleti főiskolát kezd, azt reméli, hogy az ott megszerzett tudással egyszer majd a saját divatcégét vezetheti.

(My Modern Met)

Kiemelt kép: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top