Szabadidő

Megdöbbentő videó: rózsaszínű víz folyik a csapból

Egy kis falu lakói június 3-án arra ébredtek, hogy rózsaszín volt a csapból folyó ivóvíz.

Az ohiói Coal Grove kistelepülésen több százan ébredtek pár napja arra, hogy élénk lilás-rózsaszín víz folyik a csapból otthonukban. Sokan riasztották a hatóságokat, akik rögtön ellenőrizték a víz minőségét, amely fogyasztásra alkalmas volt, bár a textilt megfestette.

A helyi hatóságok nyilatkozata szerint a szokatlan vízszennyezést a vízkezelő üzemben egy szivattyú meghibásodása okozta, amely túl sok nátrium-permanganátot juttatott az elosztótartályba. Biztosították afelől a lakosságot, hogy az ivóvíz biztonságosan fogyasztható, mivel a laboratóriumi eredmények azt mutatták, hogy a nátrium-permanganát szintje a vízben az EPA (Environmental Protection Agency – Környezetvédelmi Hivatal) által meghatározott egészségügyi kockázat határértéke alatt maradt.

Naponta mindössze 7 kg nátrium-permanganátot használnak a helyi vízműben, de a hiba miatt most 100 kg került a rendszerbe, ami nagyon rövid idő alatt megfestette az ivóvizet.

Az üzem többször átöblítette már a csatornarendszert, de elismerte, hogy a rózsaszín víz még mindig jelen van a mellékcsövekben, és azt tanácsolta a lakosoknak, hogy folyassák sokat a vizet, hogy minél előbb megtisztuljanak a csövek.

Annak ellenére, hogy a hatóságok is igazolták, a víz nem káros, a legtöbb lakos azt mondta, inkább palackozott vizet fogyaszt, míg nem rendeződik a helyzet.

Via: Oddity Central

Kiemelt kép: PxHere

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top