Szabadidő

Ezt az utalást Brienne és Jaime románcáról biztosan nem vetted észre a Trónok harcában

Csak a legszemfülesebbeknek tűnt fel.

Bár sok rajongó csalódott volt a Trónok harca utolsó évadja után, azt azért be kell vallani, hogy (Ser) Brienne of Tarth és Ser Jaime Lannister románcának sokan szurkoltunk. Miután 8 évadon keresztül kerülgették egymást, szerelmük végre beteljesedett.

Illetve nem egészen, hiszen az utolsó előtti epizódban Jaime otthagyta Brienne-t, hogy nővére, Cersei Lannister segítségére siessen, majd ikertestvérét karjaiban tartva életét vesztette. A sorozat záró képeiben Brienne-t látjuk, ahogyan egy krónikába jegyzi le Ser Jaime hősi tetteit. A legszemfülesebb rajongók észrevehették, hogy miközben Brienne ír, a sorozatban használt esküvői téma csendül fel a háttérben – ugyanaz, ami Robb Stark esküvőjén is szólt.

A Brienne-t alakító Gwendoline Christie és a Jaime-t játszó Nikolaj Coster-Waldau. Fotó: Getty.

Ramin Djawadi, a sorozat zeneszerzője elmondta, hogy „ez egy utalás arra, hogy milyen lehetett volna a kapcsolatuk, ha Jaime életben marad, ha együtt lehettek volna. Hogy mi lehetett volna belőlük. Ezért tettem be azt a részletet.”

A rajongókat egyébként lesújtotta Jaime halála. Nikolaj Coster-Waldau, az őt alakító színész így beszélt erről: „Tudtátok, hogy úgyis vissza fog menni, és hogy nem lesz jó vége, nem? Ő maga is tudja, hogy nincs alternatíva. Nézőként szurkolsz neki, hogy sikeres legyen a másik úton, és azon gondolkodsz, hogy meg tud-e változni. De aztán rájössz, hogy annyira köti családja erkölcsi kódexe, hogy a család mindenek előtt, hogy kötelessége lesz a testvére oldalán meghalni.”

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top