Horoszkóp

Ez a Trónok harca szereplő lehetnél a horoszkóp szerint

Te is Trónok harca rajongó vagy? Akkor itt az ideje megtudnod, melyik szereplő tulajdonságai illenek hozzád a leginkább. Nem biztos, hogy vele azonosultál, de tény és való, tükröt állít eléd is. Nos, melyik Trónok harca szereplő lehetnél a horoszkóp szerint?

A világ legtöbbet idézett sorozata, a Trónok Harca ugyan a végéhez ért, s bár sokakat csalódással töltött el a történet lezárása, mégsem biztos, hogy készül ekkora népszerűségnek örvendő eposz a jövőben. Ha te is rajongasz a Trónok harcáért, nyilvánvalóan neked is van a kedvenc szereplőd. És vajon kinek a karaktere hasonlít személyiségében hozzád a leginkább? A horoszkópból kiderül.

Ez a Trónok harca szereplő lehetnél a horoszkóp szerint (iStock)

Kos: Daenerys Targaryen

Ki lehet jobb vezető-típus a Kosnál? Senki. Így nem meglepő, hogy Daenerys személyisége hasonlít hozzád a leginkább. Irányításra, vezetésre születettél, tisztában vagy a sorsoddal, s semmi sem állíthat meg, hogy megvalósítsd az elképzeléseidet. A sorozatban Daenerys érzelmi alapon hoz döntéseket, lobbanékony természetű, megtestesíti mindazt, ami rád is nagyon jellemző. Röviden „tűz és vér” – ő is, te is.

Bika: Tarthi Brienne

A csillagjegyek közül a leghűségesebb a Bika, míg a Trónok Harcából egyértelműen Tarthi Brienne az. Megbízható, védelmező, erkölcsi értékei kiemelkedők, s mindezek a tulajdonságok kiemelik Westeros sötét világából. Bika jegyűként gyakorlatias, állhatatos személyiséged is fellelhető Brienne karakterében, mint ahogy a szereplő flörtölő természete (emlékezzünk csak Brienne és Tormund, illetve Brienne és Jamie kettősére) is egybecseng a te tulajdonságaiddal is.

Ikrek: Lord Petyr Baelish, avagy Kisujj

Bár Kisujj az utolsó előtti évadban meghalt, a sorozat egyik legmeghatározóbb szereplőjének számít, hiszen végül is befolyásos személyiségének és manipulációinak tulajdonítható a háborúk kirobbanása. Az Ikrek rendkívül agyafúrt és okos csillagjegy, aki mindenbe beleüti az orrát, s mindig történik valami körülötte, ugyanakkor remekül képes leplezni érzéseit, rendkívül vonzó, soha nem tudni, mi is a valódi mozgatórugója. Nos, ebben biztosan nagyon hasonlítasz Lord Baelish-hez.

Rák: Tyrion Lannister

A Rák egyik legjellemzőbb tulajdonsága a megnyerőképessége. Ugyanaz a jellemvonás, amely Tyrion Lannistert nyolc évadon keresztül életben tartotta. Gyenge pontjait hozzád hasonlóan jól titkolja, mint ahogyan gyakori a hangulatváltozások, a pesszimizmus is közös vonás. S nem utolsósorban empátiája, együttérző képessége is nagyon sok nehéz helyzetben lendítette át Tyriont a sorozatban épp úgy, mint téged a mindennapokban.

Oroszlán: Jamie Lannister

A család „aranyifja”, aki mindig éhezett a figyelemre, és meg is kapta. Jamie Lannister karaktere nagyon hasonló az Oroszlán jegyhez, hiszen ő is elvárja, hogy az akaratát tiszteletben tartsák, és elfogadják a többiek. Miután levágják csuklóból a kardforgató kezét, szerényebbé válik, s korábbi tetteit más szemszögből szemléli, ám ez sem akadályozza meg, hogy amikor úgy dönt, visszatér Cerceihez, ismét a valódi személyisége érvényesüljön. Túlságosan is büszke, hogy elfogadja mások tanácsait.

Szűz: Margaery Tyrell

Hasonlóan a Szűzhöz, Margaery Tyrell mindent alaposan kielemez és megtervez, s minden igyekezetével azon van, hogy meg is valósítsa a céljait. Kedves, odaadó, ha szerelméről van szó, a részletekhez való ragaszkodása kiemeli a többi szereplő közül. Pontosan tudja, hogyan szerezzen minél nagyobb szimpátiát és népszerűséget, amivel Margaery Cercei szemében különösen veszélyes ellenféllé lépett elő.

Mérleg: Sansa Stark

A Mérleg az egyik leggondoskodóbb típus a csillagjegyek között, hasonlóan Sansa Starkhoz. Annak ellenére is árad belőle a kedvesség és melegség, hogy Westeros legzordabb részét kormányozza, s érthető, ha hívei rajonganak érte. Erős társadalmi kötelességtudata beépül természetébe, amit Sansa is megtestesíti a sorozatban, mint ahogy remek diplomáciai érzéke van, tisztességes és nagylelkű, még kiélezett helyzetekben is.

Skorpió: Cersei Lannister

A Skorpió a legelszántabb csillagjegy, aki nem rest fondorlatokhoz folyamodni, ha céljai eléréséről van szó. S kire illik leginkább ez a leírás, ha nem Cerseire? Erős karakter, hatalmát arra használja, hogy mindenkin átgázoljon, aki veszélyt hozhat számára. Rendkívül leleményes, észbontóan vonzó, nem mellesleg a végletekig elszánt és határozott. Cersei pontosan ezekkel a személyiségjegyekkel szerezte meg a Vastrónt.

Nyilas: Óriásvész Tormund

Kalandvágyó, miközben önfejűsége nem ismer határt, a Nyilas jellemzői Tormundban öltenek testet. Szereti a függetlenséget, nem szívesen marad egy helyben, és nem is kötelezi el magát senki mellett. A Nyilas tüzes határozottsága, céltudatossága összhangban áll Tormund bátor természetével, aki mindig új élményekre vágyik, ám jellemfejlődésével összhangban, egy idő után ő is kezdi elfogadni mások véleményét.

Bak: Arya Stark

Kétségtelenül az egyik legszorgalmasabb csillagjegy a Bak. Arya mindig is keményen dolgozott, hogy harcos váljon belőle, nő létére. Fáradhatatlan, erőteljes, s végül ő lesz, aki megöli az elpusztíthatatlannak tűnő Éjkirályt. Egyedül a Bak értheti meg, hogyan tudott idáig eljutni. Makacs, kitartó, soha nem adja fel, s a sorozat végén sem hajlandó gyökeret ereszteni, úgy dönt, hajóra száll, és felfedezi a számára addig ismeretlen világot is.

Vízöntő: Bran Stark

A Vízöntő az egyik legtitokzatosabb, legnehezebben megismerhető csillagjegy, aki időnként hajlamos elszakadni a valóságtól, és a saját fantáziavilágában élni. Ezek a tulajdonságok tökéletesen illenek Bran Starkra: a háromszemű Holló jól mutatja a Vízöntő ösztönösen ráérző, mindent látó és mindent tudó természetét. Nem beszélve arról, mennyire jól képes leplezni és elrejteni a valódi érzelmeit.

Halak: Havas Jon

Bár első látásra, nem igazán illenek a Trónok harca kétségtelenül legszimpatikusabb szereplőjére a Halak jellemvonásai, mégis nagyon sok a hasonlóság. A Halak érzelmi intelligenciájával, empátiájával, könyörületességével rendelkezik Havas Jon is, aki még ellenfeleivel szemben is mindenkor megértő. Nem hajlandó a kegyetlenségre, ám az igazságért bátran harcol, a békét, a megoldást keresi, valódi közösséget, szövetséget kovácsol.

(via culture astrology)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top