Szabadidő

Leszedetnék a Netflixről a „sátánizmust támogató” sorozatot a keresztények

Legalább egyetlen aprócska probléma már biztosan lesz a kezdeményezéssel kapcsolatban.

Még februárban az nlc-n is megírtuk, hogy a Terry Pratchett és Neil Gaiman által közösen írt Elveszett próféciák (Good Omens) című regényből hatepizódos minisorozat készült, amelyet május 31-én mutattak be.

A történet egy angyal és egy démon kalandjairól szól, akik a Földön tartózkodnak, amikor kiderül, hogy eljött az Apokalipszis ideje, az Antikrisztust azonban nem találják, mivel születése után véletlenül elcserélték a kórházban.

Nagyon dióhéjban erről szól a sztori, amelyből csodálatos sztárparádéval kreáltak sorozatot. A forgatókönyvön – és általában a sorozat munkálatain – maga Neil Gaiman is közreműködött, a főbb szerepekben pedig olyan nevek láthatóak, mint a Masters of Sexből ismert Michael Sheen vagy a Doctor Who sci-fi-sorozatban emlékezeteset alakító David Tennant. De feltűnik a képernyőn Jon Hamm vagy Nick Offerman is, a stáblistán pedig az Oscar-díjas Frances McDormand és Brian Cox neve is szerepel.

Bár a vallás központi szerepet játszik a történetben, a Good Omens története rendkívül emberi dolgokról szól. Valószínűleg ebben kevésbé mélyedtek el az amerikai Foundation for a Christian Civilization nevű szervezet tagjai, akik aláírásgyűjtést szerveztek a sorozat ellen, mert szerintük az pozitív fényben tünteti fel a sátánizmust, emellett isten bölcsességén gúnyolódik. Külön panaszt szenteltek annak is, hogy isten – teremtő, segíts! – egy nő hangján szólal meg!!! Hát szentelt vizet ide, de azonnal!

A szervezet támogatói több mint húszezer aláírást gyűjtöttek össze annak érdekében, hogy a Netflix streamingszolgáltató eltávolítsa kínálatából a Good Omenst – írja a Guardian című brit lap. Ezzel csak egyetlen apró probléma van: a sorozat az Amazon streamingszolgáltatásán, az Amazon Prime-on érhető el.

Biztos, hogy a Netflixen kell keresni a Good Omenst? (Fotó: Amazon Prime)

Maga Neil Gaiman Twitter-oldalán úgy reagált az esetre: „Imádom, hogy írni fognak a Netflixnek, hogy törölje a Good Omenst. Ez mindent elmond, annyira gyönyörű… Ígérjétek meg, hogy nem áruljátok el nekik!” – kérte követőitől.

Cheryl Morgan sci-fi-kritikus pedig azzal reagált: „Isten már valóra is váltotta a kívánságukat. Senki se mondja el nekik, hogy az Amazonra tette fel inkább.”

A petícióban azóta javították a hibát, most már az Amazontól lehet kérni a sikeres sorozat eltávolítását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top