Szabadidő

Foga sincs világ legrondább kutyájának

Amilyen csúnyácska, annyira elfoglalt.

A hétvégén rendezték meg a világ legrondább kutyáinak csúfságversenyét a kaliforniai Petalumában. Az idei győztes a Scamp the Tramp névre hallgató, meghatározhatatlan fajtájú, kócos, fogatlan eb lett, aki ezzel 1500 dolláros, azaz közel 430 ezer forintnak megfelelő összegű pénzjutalmat nyert gazdájának, Yvonne Moronesnek. A kutya egyébként tavaly második helyezést ért el a versenyen, melynek győztese akkor Zsa Zsa, az angol buldog lett, aki azonban alig egy hónappal később elpusztult.

Morones 2014-ben, a Petfinderen talált rá Scampre, akit korábban az utcáról szedtek össze az állatvédők. Az oldal hasonló elven működik, mint a Tinder, csak itt örökbe fogadásra váró állatok között lehet válogatni.

Scamp the Tramp világ legrondább kutyája

Scamp the Tramp, a világ legrondább kutyája (Justin Sullivan/Getty Images)

Scamp igen elfoglalt kutyus, terápiás kutyaként dolgozik, gyerekeket segít az olvasás elsajátításában, emellett pedig a Sonoma megyei Humán Társaság rendezvényein is szerepel.

A Scamp the Tramp (Scamp, a csavargó) nevet a gazdája a nagymamája tiszteletére választotta számára, aki mindig figyelmeztette őt, hogy ne álljon szóba csavargókkal az utcán.
via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top