Szabadidő

Szívszorító: cigarettacsikkel etette fiókáját a floridai madár

A képek készítője csak remélni tudja, hogy a fióka végül nem ette meg a csikket.

„Ezek a madarak minden évben itt költenek, nálunk, Floridában. Mivel mostanra alig-alig akad itt olyan partszakasz, ami ne lenne dugig strandolókkal, a madarainknak meg kellett tanulniuk együtt élni velünk. És a szemetünkkel” – nyilatkozta Karen Mason floridai fotós, aki a közelmúltban szívszaggató képsorozatot készített egy karibi ollóscsőrűről és fiókájáról.

madár környezetszennyezés csikk

Kép forrása: Karen Mason

A képeken Karen Mason azt örökítette meg, ahogy a madárszülő táplálék gyanánt egy frissen kihorgászott cigarettacsikket ad fiókája szájába. „Végignéztem, ahogy a fióka nagy boldogan elszalad a csikkel, így csak remélni tudom, hogy a végén mégis kiköpte, ahelyett, hogy megette volna.” A csikk ugyanis meg is ölheti a növendék madarat.

madár környezetszennyezés csikk

Kép forrása: Karen Mason

Karen a megdöbbentő képeket egyébként a Facebook-oldalán osztotta meg azzal a kísérőszöveggel, hogy: „Itt az ideje, hogy megtisztítsuk a tengerpartjainkat, és felhagyjunk azzal, hogy óriás hamutartóként kezeljük őket.”

Nyitókép: Karen Mason

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top