Szabadidő

Az FBI bevonását kérik politikusok az öregítős mobilapp miatt

Adathalászattól tartanak.

A FaceApp nevű applikáció nem új, 2017-ben jelent meg, hasonló fotókat már akkor is lehetett látni. Az alkalmazásnak nemrég frissíthették a kódját, a mostani változatok ugyanis jóval élethűbbek, mint a két évvel ezelőtti verzióval készült képek. Emiatt ismét elképesztően felpörgött a FaceApp, elég csak a Twitteren vagy Instagramon körülnézni, elképesztő mennyiségű képet fogunk találni.

Nem kis rizikója van azonban a szórakozásnak, ahogyan arról tegnap mi is írtunk, és most az amerikai demokrata szenátorok is az FBI segítségét kérték, hogy vizsgálják meg az oroszok által fejlesztett applikációt.

És hogy mi a veszély benne? Hogy senki sem tudja, mi történik a fotóinkkal, arról nem beszélve, hogy a program a készüléken található összes fotónkhoz hozzáfér. „Nem lenne jó, ha az amerikai polgárok személyes adatai olyan ellenséges hatalom kezébe kerülnének, amely aktívan részt vett az Egyesült Államok elleni kibertámadásban” – idézi Chuck Schumer szenátort a The Verge.

A Hvg.hu a TechCrunchot is idézi, amelynek az alkalmazás készítője, Jaroszlav Goncsarov azt mondta, hogy a fotók 48 órán belül törlődnek a szerverről. Kérdés, addig mi történik velük.

(Kiemelt kép: faceapp.com)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top