Szabadidő

Miért van egy űrhajós a Google főoldalán?

Kedves kisfilmmel ünneplik az 50. évfordulót.

A Google keresőjének főoldalán ma egy űrhajós látható, ugyanis 50 évvel ezelőtt lépett először ember a Holdra. A korszakos esemény annak idején az Apolló–11 expedícióval valósult meg, félszázados évfordulóját július 20-án ünnepeljük.  

A Hold meghódítóit szállító űrhajó 1969. július 16-án startolt, majd nyolcnapi űrutazás és a holdra szállás végrehajtása után leszállóegysége július 24-én tért vissza a Földre.

A Google főoldalán az űrhajós rajzra kattintva elindul egy animációs film, a narrátor pedig Mike Collins, az Apollo–11 egyik űrhajósa. Ő nem lépett a Hold felszínére, mint Neil Armstrong és Buzz Aldrin, hanem 96 kilométerrel fölöttük, a keringési pályán lévő parancsnoki egységben dolgozott. Később ezzel a modullal tértek vissza a Földre.

A kisfilm az űrhajó kilövésétől a Csendes-óceáni landolásig mutatja be az első holdra szállás történetét.

A Google Doodle a keresőoldalon látható logó speciális változata, az a célja, hogy megemlékezzenek valamilyen nevezetes vagy csak érdekes eseményről. Hogy mikor változik a keresőoldal logója, az mindig meglepetés, sosem jelentik be előre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top