Szabadidő

Csak nem szabadulunk a záporoktól, zivataroktól

Változékony idő várható a jövő héten, napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. A hétvégén egy hidegfront hatására több fokkal lehűl a levegő.

Hétfőn a nap első részéig sok felhőre, újabb záporra, zivatarra van kilátás, majd kora délutántól egyre több helyen és hosszabb időre süt ki a nap, csökken a csapadék valószínűsége. A leghidegebb órákban 15-21 fok lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a melegebb.

Keddre virradó éjszaka kevés helyen, napközben – főként délután – elszórtan lehetnek záporok, zivatarok, északkelet felé növekvő eséllyel, ott akár felhőszakadás is lehet. A minimum-hőmérséklet 16-22, a maximum-hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Fotó: MTI Fotó: Kallos Bea

Szerdán napos idő várható, de az Északi-középhegységben és az Alföld középső részein nagy valószínűséggel alakulnak majd ki záporok, zivatarok, a Dunántúl nagyobb részén kicsi a csapadék esélye. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-22, a legmagasabb hőmérséklet 26-32 fok között alakul.

Csütörtökön, augusztus elsején több órás napsütés várható. Napközben a Dunától keletre már nagyobb eséllyel kell számítani záporra, zivatarra. A minimum-hőmérséklet 15-22, a maximum-hőmérséklet 26-31 fok között alakul.

Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs

Pénteken egy hidegfront érkezése miatt a korábbi napoknál felhősebb idő várható, a legtöbb napsütés keleten, északkeleten lehet. A nap folyamán egyre nő az esélye záporok, zivatarok kialakulásának, akár heves zivatar is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-20, a legmagasabb hőmérséklet 23-30 fok között alakul.

Szombaton napközben keleten néhány, nyugaton több órás napsütés valószínű. A nap első felében még a front hatására keleten, délkeleten lehetnek kiterjedtebb záporos, zivataros gócok, később azonban már inkább csak rövidebb csapadékos periódusok, futó záporok várhatók. A minimum-hőmérséklet 15-19, a maximum-hőmérséklet 23-29 fok között alakul.

Vasárnap sok lesz a napsütés, legfeljebb jelentéktelen záporok lehetnek. A leghidegebb órákban 12-18 fok lesz. Napközben 24-28 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top