Szabadidő

Phoebe Buffay legjobb jelentei a Jóbarátokból – Ma 56 éves Lisa Kudrow

A Büdös macska zenemű szerzője, Phoebe Buffay volt hajléktalan, kihordta a testvére ikreit, imádja a patkányokat, meglátta elhunyt anyját egy macskában, és van egy felnőttfilmekben szereplő ikertestvére is. A színes karakter és Lisa Kudrow felejthetetlen jelenetekkel ajándékozott meg minket a '90-as években.

Ugyan Lisa Kudrow több mozifilmben és sorozatban is szerepelt, nem csupán a Jóbarátokban, azonban kétség kívül Phoebe hozta meg számára a sikert. Kudrow tökéletesen alakította Phoebe karakterét, akinek mindig volt egy újabb kattanása, és állandóan kiderült valami egészen elképesztő a múltjából. Bár elsőre nem is gondolnánk, de a színésznő testkép zavarral küzdött a forgatások alatt: mivel a sorozatbeli kolléganői, Jennifer Aniston és Courtney Cox is majdnem 10 centiméterrel alacsonyabbak nála, kényelmetlenül érezte magát mellettük. Sok időbe telt, amire elfogadta az egyébként egyáltalán nem gigászi magasságát, ami 173 cm.

A sorozat alatt életre szóló barátságok szövődtek, és a közösségi média bejegyzéseik alapján a színészek a mai napig összejárnak, sőt, egy ideig még a Jóbarátok folytatására is nyitottak lettek volna. Habár szinte nincs olyan rajongó, aki ne szeretné, hogy a ’90-es évek kult sorozata folytatódjon, sajnos, a jelenlegi állás szerint a barátok többé már nem ülnek le kávézni a Central Perkben. De szerencsénkre bármikor újranézhetjük!

Phoebe zenei tevékenységét leginkább a káosz szó jellemzi, de jó indulattal is az „érdekes” jelzőt tudnánk mellé illeszteni. A semmihez sem hasonlítható szöveg és a hozzá nem illő zene a hippi zenész-masszőr leghíresebb műve lett, amit nem lehet nem szeretni, és teletorokból énekelni!

Ha ötletelés kellett, Phoebe-re lehetett számítani – legalábbis a szándék megvolt benne, az már más kérdés, hogy mi sült ki belőle. A masszőrlány pont azokat a dolgokat veszi komolyan, amiket nem kellett volna, azokat pedig, amiket mások viccnek szántak, ő teljes komolysággal éli meg. Így esett meg, hogy egy rövid időre Banánhinta Consuela Hercegnőre változtatta a nevét.

A zenészlány rendkívül érzékenyen reagál a környezetére, imádja az állatokat, és nem tesz különbséget köztük. A patkányokat is képes befogadni, pátyolgatni, sőt, amikor a lakásában éldegélő patkány várandós lesz, nagy gonddal felügyeli a kicsiket is. De nem felejtkezik el a gyerekekről és az edukációjukról sem:

Jól ismeri a francia nyelvet, és felcsap tanárnak is, ha a helyzet, vagy éppen Joe úgy kívánja. De akkor is szívesen segít, ha Monica haját kell levágnia, amihez azonban nem ismeri elég jól Demi Moore-t, ellenben Dudley Moore frizuráját mindennél jobban!

Íme, a Dudley Moore frizura:

Phoebe nem érti a költői kérdést, nem érdemes kertelni, ha valamit mondani szeretnénk neki, mert barkochbázni kezd. Persze, minden nézőpont kérdése, hiszen Monica kérdezett, Phoebe válaszolt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top