Szabadidő

Mérleghintákat szereltek az amerikai–mexikói határkerítésre, hogy együtt játszhassanak a gyerekek

Videó is készült az ötlet megvalósulásáról.

Rózsaszínű mérleghintákat építettek az amerikai–mexikói határfalba. Az ötlet két művész-tervezőtől származik, akik még 2009-ben rajzolták meg a terveket.

A San José State egyetemen dizájnt oktató Virginia San Fratello és a Berkeley-n építészetet tanító Ronald Rael ötlete most megvalósult. Mexikói művészek és aktivisták segítségével legyártották a libikókákat, és felszerelték a függőleges lécekből álló határkerítésekre, amely az Új-Mexikó állambeli Sunland Park és a mexikói Ciudad Juarez között húzódik.

A gyerekek azonnal ki is próbálták a mérleghintákat, így látványos formában valósult meg az installáció üzenete: mind egyenlőek vagyunk, és néha ugyan fizikai akadályok választanak el minket, mégis kapcsolatba kerülhetünk egymással.

A hinták sajnos csak egyetlen napig álltak. Az amerikai határőrök lebontották mint engedély nélkül a határra felhúzott építményt.

(444.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top