Szabadidő

Úgy lefogyott a kövér kutya, hogy megműtik kinyúlt bőrét

Lábra sem tudott állni 54 kilósan, aztán testsúlya felét leadta.

Műtéttel távolítják el a megnyúlt bőrét egy kutyának, miután az állat 27 kilót fogyott, és a lógó bőr miatt fertőzéseket kaphat.

A Mercedes nevű keverék kutya azért kapta ezt a nevet, mert egy ilyen márkájú kocsiból rakták ki évekkel ezelőtt egy thaiföldi piacon. Egy kifőzdés befogadta, és etette, majd amikor a férfi meghalt, a többi vendéglátós gondoskodott az állatról. Épp ez okozta a bajt, ugyanis majdnem halálra etették.

A kutya olyan kövér lett, hogy alig tudott lábra állni. Súlya elérte az 54 kilogrammot, miközben az ilyen méretű kutyák nagyjából 18 kilót nyomnak. A nagy fogyás azután sikerült Mercedesnek, hogy egy menhely tulajdonosa befogadta, és odafigyelt a táplálkozására. Így a kutya súlya a felére csökkent.

Így nézett ki előtte és utána:

Most viszont a megnyúlt bőre okoz problémát, ezért a gazdája állatmentők segítségével, közösségi adományokból Kanadába utazott Mercedesszel, hogy ott elvégezzék a kutyán az operációt.

A kutyus még mindig nem érte el a műtéthez szükséges súlyt, így most is diétázik. Ha megoperálják, akkor nem utazik vissza Thaiföldre, hanem egy kanadai család fogja gondját viselni.

(CBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top