Szabadidő

Neked is lassú a mobilneted a Balatonnál? Ez lehet az oka

Hiába bővített a Telekom, sokkal nagyobb az adatforgalom, mint tavaly.

A nyári szezon kezdete óta gyakran egész hétvégékre használhatatlanná válik a Telekom 4G mobilinternet-szolgáltatása a Balaton és a Velencei-tó környékén. Sokszor egy e-mail elküldése vagy egy híroldal betöltése is gondot okoz, a felhasználók hibaüzenetet kapnak, vagy szétesve jön be az oldal – írja a Media1.

A lapnak a Telekom reagált is a problémára. A cég szerint a 2019-es üdülési szezonra több mint 60 százalékkal növelték a nagy tavaink környezetében lévő mobilhálózatot kiszolgáló cellák számát, és több mint 80 helyen telepítettek 4G szolgáltatást biztosító berendezéseket.

Ám a rendszer még így is kevés az igényekhez képest. A lassú netet az okozza a Telekom szerint, hogy a tavalyi szezonhoz képest idén az üdülőterületen 50 százalékkal nagyobb adathasználatot tapasztalnak. Ezért vizsgálják a további bővítési lehetőségeket.

A felhasználók eközben csak annyit tehetnek, hogy várnak. A szolgáltató ugyanis 0 megabit/másodperc letöltési sebességre vállal garanciát, így nincs lehetőség arra, hogy a lassú internet miatt visszatérítést adjanak az előfizetési díjból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top