Otthon

A temetőbe járnak internetezni ennek a falunak a lakói

A házakban annyira lassú a net, hogy inkább a temetőben neteznek.

A németországi Karlsburg lakói nemcsak elhunyt szeretteikhez járnak ki a temetőbe, hanem azért is, hogy internetezzenek.

A falu lakói évek óta küzdenek a gyors internet hiányával, nagy küzdelmek árán most megtörtént a fejlesztés, csakhogy a lakóházak helyett a temetőbe érkezett meg a gyors internet – számolt be az RTL Híradó.

A főutcán lefektették az internetkábelt, de wifi csak egyetlen helyen, a temető kápolnájában lett. A hálózat tervezője ugyanis azt hitte, a házakban már van net, amikor pedig rájöttek a tévedésre, már nem lehetett változtatni.

A helyiek egy része humorral próbálja elfogadni a helyzetet. Volt, aki azt mondta, hogy a halottak előbb csatlakozhatnak a wifihez, mint a faluban élők. Más viszont arra panaszkodik, hogy egy oldal betöltése otthon több percig is eltart.

A tartományi biztos megígérte, hogy nem csak a sírkert kápolnájában lesz vezeték nélküli internet. Csakhogy a következő fejlesztés a vasútállomásnál lesz, egy használaton kívüli, romos váróteremben…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top