Szabadidő

Lubics Szilvia mégsem indulhat a világ egyik legnehezebb ultrafutó versenyén

Nemcsak őt tiltották ki a Góbi sivatagi versenyről, hanem az összes külföldit.

Lubics Szilva ultrafutó lett volna az első magyar induló. A 2019-es Ultra Gobi versenyre készült, de ma hajnalban kapott egy e-mailt a szervezőktől, hogy egyetlen külföldi sem vehet részt a 400 kilométeres sivatagi versenyen. A katonai és az állambiztonsági szervek szerint ugyanis a verseny területén tartózkodó külföldiek veszélyeztetik a nemzetbiztonságot. 

„A döntés visszavonhatatlan. Ennek értelmében sem a sportolók, sem a verseny szervezésében, lebonyolításában közreműködők, sem a média külföldi munkatársai nemkívánatos személyekké minősültek. A versenyt megtartják, de csak a kínai sportolók részére”

– írta Lubics Szilvia a Facebookon.

Az ultrafutó érthető módon borzasztó csalódottan fogadta hírt, hiszen rengeteg munkája van a felkészülésben, és sok segítséget kapott a barátaitól, támogatóitól. Egyelőre nem is tudja megfogalmazni, mit érez, de azt felfoghatatlannak tartja, hogy 2019-ben nem engednek be sportolókat egy országba.

Az augusztus 9-én rajtoló meghívásos verseny a Góbi sivatag kínai részén zajlik, és eredetileg 25 kínai és 25 külföldi sportoló vett volna részt rajta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top