Szabadidő

Meglepő dolog derült ki a McDonald’s lebomló szívószálairól

Mégsem bomlanak le, legalábbis nagyon nehéz az újrahasznosításuk.

Tavaly a McDonald’s elkezdte papír változatra cserélni a műanyag szívószálakat az Egyesült Királyságban és Írországban működő összes éttermében.

Az üdvözlendő lépést azonban beárnyékolja, hogy most kiderült: nem bomlik le a lebomlónak beharangozott szívószál. A gyorsétteremlánc elismerte, hogy nem annyira egyszerű újrahasznosítani az alternatív szívószálakat, ezért az általános hulladék közé kerülnek – írja a BBC.

A cég szerint maga az anyag újrahasznosítható, ám a vastagsága miatt nehéz feldolgozni. Ám azt ígérik, hogy megoldást találnak a problémára, és hamarosan a papírhulladék közé kerülhetnek az újfajta szívószálak.

Eközben sokan panaszkodnak is a papír szívószálakra, mert egy idő után feloldódnak az italokban, és kartonpapírra emlékeztető ízük van. Még egy petíció is indult, hogy hozzák vissza a műanyag szívószálakat.

Néhány környezetvédő szerint persze lenne egy sokkal egyszerűbb, és 100 százalékban hulladékmentes megoldás: emeljük fel a poharat, és használjuk a szánkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top