Szabadidő

Itt a megoldás a műanyag szívószálak lecserélésére!

Száz százalékban természetes, lebomló és újrahasznosítható, ellenáll a hidegnek és a melegnek.

Egy több területen próbálnak leszámolni az egyszer használatos műanyagokkal, köztük a szívószálakkal, nemrégiben az unió is arról döntött, hogy 2021-től betiltják az egyszer használatos műanyagokat.

A megszokott szívószálak lecserélése azonban nem is olyan egyszerű, bár sokak szerint a leginkább környezetbarát megoldás az lenne, ha egyszerűen a szánkhoz emelnénk a poharat.

A McDonald’s is kísérletezik alternatív, papír szívószállal, de ez ellen lázadoznak a vásárlók, és az is kiderült, hogy nem is annyira lebomló, mint mondták.

Az Euronews most arról számolt be, hogy Franciaország egyes részein szalmaszállal helyettesítik a műanyag szívószálakat. Yves Debroc és felesége közösen vezetnek egy farmot, ahol rozst termesztenek hogy aztán szívószálat készítsenek belőle.

Nincs szabványméret, minden kézzel készül, így minden egyes szívószál különböző. A szalmaszál lebomló, újrahasznosítható, ellenáll a hidegnek és a melegnek, sőt mosogatógépben is mosható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top