Életmód

Rengeteg egyszer használatos műanyagot betiltanak az egzotikus nyaralóhelyen

Dominikán a szívószálak és polisztirol ételtárolók mellett más termékek is tilalom alá eshetnek januártól, mert még bővül a lista.

Az elmúlt hónapokban egyre több országban tiltják be a szívószálakat és a különböző műanyagokat, és az Európai Unió is készül valamilyen intézkedésre az egyszer használatos műanyagok ellen. Dominika azonban minden országon túltesz a műanyagszennyezés elleni harcban.

A Karib-térségben található állam 2019-től betiltaná a legelterjedtebb műanyagokat és egyszer használatos polisztirol poharakat, illetve ételtartókat – írja a CNN.

Dominikát a Természet Szigetének nevezik, mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megérdemeljük ezt a címet

– mondta Roosevelt Skerrit miniszterelnök.

A betiltott termékek listája még nem végleges, de biztosan száműzik a műanyag szívószálakat, tányérokat, evőeszközöket, valamint a polisztirol étel- és italtárolókat.

A döntésben nagy szerepe van annak is, hogy 2017 szeptemberében hatalmas pusztítást végzett Dominikán a Maria hurrikán. A szélsőséges időjárási események ugyanis a globális felmelegedés velejárói, ami végső soron a környezetszennyezésre vezethető vissza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top