Életmód

Betiltja a műanyag szívószálat üzleteiben a Starbucks

2020-ra a világ összes Starbucks kávézójából eltűnnek a műanyag szívószálak, amelyeket majd lebomló anyagból készült dolgokkal helyettesítenek majd.

Leszámol a műanyag szívószálakkal a Starbucks kávézólánc, amit Seattle-ben lévő üzleteiben állítólag már meg is tett, a világon lévő további 19 ezer kávézójában pedig 2020-ra ígéri a leállást a világ legfeleslegesebb műanyagtermékéről.

A vállalatra és több másik gyorsétteremláncra is egyre nagyobb nyomás nehezedik a vásárlók és a környezetvédő aktivisták részéről, akik a környezetszennyező műanyag szívószálak lecserélését szorgalmazzák. Az óceánba kerülve ugyanis ezek a műanyagok komoly fenyegetést jelentenek a delfinekre, teknősökre, madarakra és más élőlényekre – írja a környezetvédelmi lépősről az Index.

Az egyszer használatos műanyagtermékek betiltása, úgy néz ki, trend lett, Nagy-Britannia után az unió is lépéseket fontolgat az ügyben, míg a McDonald’s meg is lépte azt, amit a Lidl szintén bejelentett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top