Szabadidő

Sziget 2019: ezekért a koncertekért látogass ki hétfőn!

Mutatjuk, szerintünk mely koncertek miatt lesz mindenképp érdemes kimenni a Sziget 6. napjára.

Sziget 2019, 6. nap (augusztus 12., hétfő):

Big Thief

(Dan Panaitescu Nagyszínpad, 16:00)

A brooklyni zenekar olyan típusú, időtlen és dallamos americana-poprockot játszik, mint a júniusban a Kolorádó fesztiválon látott Kurt Vile, csak náluk több a folkos hatás, és nő az énekes (Adrianne Lenker). Júniusban jött ki új lemezük, amit sokan az együttes eddigi legjobbjának tartanak. Az esti koncertekre nem tudunk elképzelni jobb bemelegítést.

Superorganism

(Mastercard Stage by A38, 20.15)

A brit zenekar kicsit olyan, mintha az általános iskolás gyerekekből a szombati ott alvós bulin összeállt, alkalmi banda elkezdte volna komolyan venni magát. Ezt a hatást az énekesük, egy japán diáklány is erősíti, de ezt a vidám dilizést nem csak Orono Noguchi miatt nem érdemes kihagyni.

Florence + The Machine

(Dan Panaitescu Nagyszínpad, 21:30)

A hétfői nap megkérdőjelezhetetlen húzóneve nem először lép fel a Szigeten, de az utóbbi egy-két évben csak még népszerűbb lett – az utolsó évadhoz írt dalának köszönhetően már a Trónok harca-rajongók is imádják. A patetikus áriák önmagukban talán nem túl rokonszenvesek, de Florence Welch előadásában valahogy pont nem idegesítők, inkább különlegesen szépek.

Coheed & Cambria

(Mastercard Stage by A38, 22.00)

Áriázó énekesnő? Japán diáklányok? Folkos pötyögés? Aki azt kérdezi, hol maradnak a FÉRFIAK a Sziget hétfői napjáról, annak az A38 színpadon kell keresnie a választ. Az amerikai Coheed & Cambria apa kedvenc progrock-zenekara lenne, ha ismerné, így viszont szerencsére nem ciki, úgyhogy te is elmehetsz rá. Csak aztán legyen miben kitalicskázni azokat a mázsás riffeket!

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top