Szabadidő

Sziget 2019: ezekért a koncertekért látogass ki a keddi zárónapon!

Mutatjuk, szerintünk mely koncertek miatt lesz mindenképp érdemes kimenni a Sziget zárónapjára.

Sziget 2019, 6. nap (augusztus 13., kedd):

IDLES

(Mastercard Stage by A38, 19.15)

Létezik-e ma még autentikus punkzene? A zenei újságírók gyakran a bristoli IDLES-re mutogatnak, ha igenlő választ adnak erre a kérdésre, miközben maga a zenekar elutasítja a punk címkét. Tavaly jelent meg az első lemezük, amelyen tíz évig dolgoztak. A Szigeten felszabadult ordítozásra, diktátorok verbális seggbe rúgására és nyomasztó, tompa gitárzajra lehet számítani.

Imre Kiss

(Samsung Colosseum, 20.00)

Hogy ne csak a két legnagyobb színpad műsorából ajánljunk neveket, itt egy fellépő a Samsung Colosseum elnevezésű partisátorból. Imre Kiss viszonya mondjuk finoman szólva is ellentmondásos a partizáshoz: kísérleti elektronikát, földönkívüli zajokat és egyéb, nem feltétlenül veretéskompatibilis hanganyagokat is használ. Minőségi klubzene a budapesti elektronikus zenei színtér külföldön is nagy becsben tartott alakjától, aki amúgy nemrég költözött haza Szlovákiából.

Foo Fighters

(Dan Panaitescu Nagyszínpad, 20:30)

Senkit nem akarunk átverni, kedden mindenki a Foo Fighters miatt érkezik a Szigetre. Ki ne akarná megtekinteni a Nirvana egykori dobosát, Dave Grohlt, aki immár évtizedek óta az őszinte, kőkemény, amerikai rockzene élharcosa? A legjobb a szülőkkel együtt menni, le van tudva a közös nyaralás. Vigyázat: nagyon sokan lesznek, az Ed Sheeran-koncertet idéző tömegjelenetek kialakulására érdemes számítani!

Khruangbin 

(Mastercard Stage by A38, 00.30)

Ahelyett, hogy egymáson taposva próbálnánk meg kiverekedni magunkat a Szigetről, érdemes inkább megvárni a fél 1-kor kezdő Khruangbint. Az amerikai zenekar belassult, pszichedelikus funkot játszik, világzenei, leginkább thai beütésekkel. Elalszol, fölriadsz, nem tudod, hol vagy, de érzed, hogy jó kezekbe kerültél, és ringasz tovább – szerintünk így érdemes befejezni az idei Szigetet.

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top