Szabadidő

Lady Gaga is megirigyelné az extravagáns, 3D-nyomtatott magassarkúkat

Nem tudjuk, mennyire kényelmesek, de az biztos, hogy elképesztően látványosak.

Egy aprócska, designer cipőkre szakosodott startup, az Ica & Kostika hozta létre az alábbi cipőkölteményeket, amelyek helyenként úgy néznek ki, mintha egy nagy költségvetésű sci-fi, de legalábbis a következő Lady Gaga-videóklip kellékei lennének.

Az Exobiology nevű kollekció darabjait a természet formái ihlették: a Seahorse például a csikóhalak csontvázát idézi meg. Különféle anyagokból is el tudják készíteni, az egyediségről pedig a kézi festés gondoskodik.

A Spine (gerinc) fantázianevű darabot azért nevezték el így, mert a talp vonalából kiinduló részek a készítők szerint a gerincoszlopot idézik meg. Ezt a változatot ezüst, fehér és fekete-króm változatban szerezhetik be a különleges cipők rajongói.

A Coral elnevezésű cipő, bár rendkívül törékenynek tűnik, valójában igen erős konstrukció, amely így a különleges tengeri lényekről „emlékezik meg”. Ebből a modellből egyből háromféle is készült, amelyek eltérő mintázatúak, akárcsak az óceánok mélyén megtelepedett korallok.

A formájukat tekintve talán legkülönlegesebb darabok a Mycelium nevet viselő modellek, amelyek a gombák fonalainak tekergőzését idézik. Ez volt a cég első darabja, amelyet még tavaly dobtak piacra, és a hatalmas érdeklődésnek lett az eredménye a teljes kollekció.

Azt nem tudjuk, milyen lehet járni benne, de kétségkívül igen látványos (Fotó: Ica & Kostika)

A különleges cipők érdekessége, hogy teljesen személyre szabottak, ráadásul a gyártásukhoz a leendő vásárló aktív közreműködése is szükséges. A cipő tervezéséhez ugyanis le kell tölteni egy okostelefonos applikációt, amelybe egy sorozat fotót kell feltölteni a lábunkról. A képek alapján egy algoritmus egy háromdimenziós vázlatot készít a leendő cipőről, amelyet a tervezők véglegesítenek, hogy a vásárlókat tökéletesen egyedi lábbelihez juttassák, amelyet 3D-nyomtatással készítenek el.

Sajnos arról nincs információ, hogy mibe kerül egy-egy pár ezekből a cipőkből, ehhez a tervezők egyébként igen minimalista weboldalára kell ellátogatni és ott érdeklődni a lehetőségekről. Az alábbi „oroszlánhal” fantázianevű cipőt sajnos nem lehet majd megvásárolni, mivel ez még egy 2015-ben készült koncepció csupán, de lehet, hogy jobb is így, mivel hétköznapi viselése kissé balesetveszélyesnek tűnik. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top