Szabadidő

Már az Apple is magyarázkodik, amiért lehallgatták az ügyfeleket

Ígérik, módosítanak virtuális asszisztensük, Siri beállításain.

Közleményben ígérte meg az Apple, hogy változtat virtuális asszisztensén, miután kiderült, hogy titokban külsős munkavállalókkal hallgattatták végig a Siri által készített felvételeket. Gyakran olyanokat is, amelyek a felhasználók tudta nélkül készültek – írja az Index.

Az ügyből az után lett botrány, hogy a cégnél dolgozó egyik technikus névtelenül elmesélte a Guardiannek, hogy sokszor kínos, véletlenül rögzített beszélgetéseket hallgattak vissza.

Egy sor intézkedést bevezetett a cég a további malőrök elkerülésére és az általuk is ígért biztonság garantálására. Ilyen, hogy például mostantól nem fogja automatikusan rögzíteni a Sirivel történő felhasználói kommunikációkat, csak a felhasználók külön engedélyével. Ha Siri véletlenül aktiválódik, és rögzít hangokat, azt az Apple törölni fogja, illetve az engedélyezett rögzítést is csakis Apple-alkalmazottak fogják meghallgatni.

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top