Szabadidő

Nemzetközi fair play díjat kapott a 13 éves magyar evezős

Gasztonyi Péter nem volt biztos benne, hogy ő nyert, célfotót kért. Kiderült, csak második lett.

Tizenöt díjat osztott ki csütörtökön budapesti gáláján a Nemzetközi Fair Play Bizottság (NFPB). Az új városháza dísztermében tartott ünnepi eseményen Kamuti Jenő, az NFPB elnöke kiemelte: „a díjazottak valamennyien példaképek mindannyiunk számára.”

A gálán ezúttal is a fair play cselekedet, a fair play népszerűsítése, illetve fair play életmű kategóriában osztottak ki trófeát és/vagy diplomát. Emellett Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke által adományozott ifjúsági fair play díj is gazdára talált.

A fiatalok fair play díjával elismert Gasztonyi Péter László evezős a Nemzetközi Fair Play Bizottság díjátadó gáláján, a városháza dísztermében 2019. szeptember 12-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez utóbbit ráadásul a magyar Gasztonyi Péter vehette át, aki egy korosztályos evezősversenyen fej-fej mellett ért célba ellenfelével. A bírók őt látták győztesnek, és az aranyérmet is neki adták át.

A versenyző azonban nem volt biztos ebben, ezért célfotót kért. Ez alapján kiderült, hogy mégsem ő, hanem az ellenfele haladt át elsőként a célvonalon. Gasztonyi ezután visszaadta az aranyérmet, helyette az ezüstöt vette át.

Díjat kapott többek között Azad Rahimov azeri ifjúsági és sportminiszter, valamint az orosz Komszomolszkaja Pravda újság is.

A Nemzetközi Fair Play Bizottság az idén 25 éves Európai Fair Play Mozgalommal (EFPM) együttműködésben szombatig háromnapos fairplay-programsorozatot bonyolít le a magyar fővárosban. 

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top