Szabadidő

Emmy-díjak: a Trónok harca még utoljára nyert egy nagyot

Kiosztották a legfontosabb tévés díjakat. A Trónok harca negyedszer lett a legjobb drámasorozat.

A Trónok harca nyerte a legjobb drámasorozat díját a vasárnap esti, Los Angeles-i Emmy-gálán, a legjobb vígjátéksorozatok mezőnyében pedig a bizarr szerelmi kalandokról és kisebb-nagyobb mentális problémákról szóló Fleabag kapta a díjat. 

Fotó: HBO / Trónok harca

A nyolcadik évadával idén befejeződött Trónok harca egyik főszereplője, Peter Dinklage Emmy-történelmet írt azzal, hogy negyedszer is elnyerte a legjobb mellékszereplő elismerését a dráma kategóriában. Ugyanebben a kategóriában a legjobb férfi főszereplő Billy Porter (Pose) lett, a női főszereplők közül Jodie Comert (Killing Eve), a mellékszereplők közül Julia Garnert (Ozark) díjazták. A Fleabag alkotója és főszereplője, Phoebe Waller-Bridge díjat nyert színésznőként és forgatókönyvíróként is. A legjobb minisorozat a Csernobil lett.

Peter Dinklage (Fotó: MTI / AP / Invision / Chris Pizzello)

Hollywood legrangosabb televíziós díjaiból a legtöbbet, kilencet az HBO produkciói szerezték meg a ceremónián, az Amazon hét díjat, a Netflix pedig négyet vitt el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top