Szabadidő

Sztár-DJ dolgozta fel Greta Thunberg ikonikus beszédét

A kilencvenes évek egyik legnagyobb nevű DJ-je felfigyelt rá, hogy a beszédben elhangzik egyik legnagyobb slágerének egy sora, nem is tétlenkedett sokat.

Azt már valószínűleg mindenki tudja, hogy Greta Thunberg milyen indulatos beszédet mondott az ENSZ szeptemberi klímacsúcsán. Az elhangzott beszédet azóta számtalan változatban feldolgozták, készült belőle borongós metálverzió, de szintipop alapra is ráültették a 16 éves aktivista szavait. 

Senki sem végzett azonban jobb munkát, mint Fatboy Slim, akinek feltűnhetett, hogy Thunberg beszédében elhangzik a „right here, right now” szófordulat, ami megegyezik a DJ egyik 1999-es slágerének címével, illetve annak refrénjével. 

Greta Thunberg 4 évvel fiatalabb Fatboy Slim zenéjénél (Fotó: Getty Images)

Több se kellett Fatboy Slimnek, és egy a napokban rendezett élő fellépésén, az észak-angliai Gatesheadben örvendeztette meg rajongóit a különleges feldolgozással, amely során a Right here, right now című slágerre keverte rá Greta Thunberg szavait. 

Az emlékezetes koncertről szerencsére videófelvétel is készült, amelyet az egyik rajongó a Guardian brit laphoz is eljuttatott, ezt a felvételt ágyaztuk be ebbe a cikkbe is. 

Arról sajnos nincs információ, hogy Greta Thunberg mit szólt a különleges remixhez. Még az sem kizárt, hogy ez lesz az első találkozása Fatboy Slim zenéjével, a klímaaktivista ugyanis 2003-ban, azaz négy évvel a sláger megjelenése után született.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top