Szabadidő

Lehúzhatják a rolót a bulinegyedben

Az új VII. kerületi polgármester kultúrnegyedet építene a partinegyed helyett.

Legutóbb szeptember közepén írtunk arról, hogy milyen áldatlan állapotok uralkodnak az erzsébetvárosi bulinegyedben. Tudja ezt pontosan a kerület vasárnap megválasztott új polgármestere, Niedermüller Péter is, ezért céljául tűzte ki, hogy a bulinegyed kulturális negyeddé alakuljon. Garai Dóra, az Élhető Erzsébetváros önkormányzati képviselője a ATV Híradónak elmondta, hogy a bulinegyedben élőknek nehéz dolguk van, nem tudnak aludni, a dohányfüst és a zaj miatt szinte lehetetlen ablakot nyitni. „Abban a társasházban, ahol az elmúlt 30 évet töltöttem, rendszeresen megrongálják a kaput, a postaládák be vannak ütve, ott cserélik a drogot postaládákba dugva, prostitúció zajlik a lépcsőházon belül” – mondta, és hozzátette, hogy ígéri, nem hagyja majd, hogy az újonnan alakult testület kihátráljon az ígéretek mögül. 

Niedermüller mindehhez a Start című műsorban hozzátette, hogy mostantól betartatják a már meglévő rendelkezéseket, tehát, ahol 10 óráig van engedély arra, hogy a terasz nyitva legyen, azt 10 óra egy perckor be fogják zárni. „A mértéktelen italozás negyede helyett egy kulturális negyedet szeretnénk csinálni, ahol kulturált körülmények között is meg lehet mindazt csinálni, amit most, de azok az állapotok, amik most vannak, azok tényleg egyszerűen elfogadhatatlanok” – jelentette ki a polgármester. 

Budapest éjszakai nagykövetségének szóvivője szerint mivel sok rendelet van, nem kell új törvényeket alkotni, ha pedig a meglévőket betartatják, az – mint mondja – magával hoz egy tisztulást. Német G. Dániel szerint ameddig mindent lehetett, ameddig mindenkinek mindent szabad és nincs semmi számon kérve, vagy nem minden van számon kérve, addig nagyon nehéz fegyelmet várni attól a vállalkozói rétegtől, amely alapvetően nem épít, és nem kulturális értéket teremt, hanem az olcsó turizmust segíti. A szóvivő úgy gondolja, bizalomra ad okot, hogy a belvárosi kerületek vezetése olyan helyzetbe került, hogy tudnak egymással kommunikálni, és a belvárost belvárosi egységként kezelni.

(via ATV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top