Szabadidő

Stresszes napod volt? Ússz vidrákkal!

Louisianában létezik egy állatotthon, ahol a legszerencsésebb látogatók aprócska vidrák társaságában pihenhetik ki a mindennapos stresszt.

„Az ázsiai kiskarmú vidráinkat minden áldott reggel bőséges hal- és rákreggeli illata ébreszti. Enélkül el sem kezdődhet a reggel. Miután alaposan belakmároztak, úsznak egyet, hogy aztán a délelőtt további részét heverészéssel, szundikálással, egyszóval pihenéssel töltsék” – kezdi a Bored Pandának adott interjúját a louisianai Bam Hill Preserve vezetője, John „Gabe” Ligon.

vidra otthon úszás stressz

Fotó: Barn Hill Sanctuary

Hozzáteszi, a különleges állatotthonban nemcsak a veszélyeztetett fajnak számító vidrákról gondoskodnak, hanem vöröskengurukról, lajhárokról és afrikai szerválokról is. A látogatók körében mégis a vidrák a legnépszerűbbek, ami, ha azt vesszük, teljesen érthető: a louisianai otthon ugyanis a hét néhány napján a legszerencsésebb látogatóknak lehetőséget ad arra, hogy együtt úszkáljanak az otthon legapróbb védenceivel.

„A közös úszás legfeljebb egy óráig tart, és ebben már benne van az átöltözés és az eligazítás is. Különösen fontosnak tartjuk, hogy a közös úszás ne csak a látogatóknak, de az állatoknak is élmény legyen, ezért folyamatosan figyeljük őket.” Ligon elárulta azt is, hogy a vidráknak van egy – a látogatóktól elzárt – pihenőjük is, ahova kedvükre visszavonulhatnak, ha elfáradtak a közös úszkálásban.

vidra otthon úszás stressz

Kép forrása: Barn Hill Sanctuary

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top