Szabadidő

Végre női főhőse lett az Asterix és Obelixnek!

Elég volt a házsártos háziasszony és a csábító démon sztereotípiákból!

Idén ünnepli 60. születésnapját az eredetileg René Goscinny és Albert Uderzo neve által fémjelzett képregény, az Asterix, és Franciaországban ezen a héten jelent meg a 38. kötet (La Fille de Vercingétorix, azaz Vercingetorix lánya), amelyben a gall harcosnak és Obelix nevű barátjának egy lázadó kamaszlánnyal gyűlik meg a baja – írja a Könyvesblog.

Albert Udezzo, Asterix megalkotója 1989-ben, Forrás: Getty Images

Az Asterix-képregényekben a nő szereplők általában csábítóként vagy házsártos feleségként tűntek fel eddig, az alkotók viszont haladni akartak a korral, így a legújabb történetet már kimondottan a rebellis Adrénaline köré építették ki, akit Asterixnek és Obelixnek meg kell védenie a rómaiaktól. Az új képregény egyik alkotója,  Didier Conrad  azt nyilatkozta, el akartak mozdulni a csábító szerepkörtől, az eddigi történetekben a nők mindig elcsábították a hősöket, Adrénaline ezzel szemben elég rendesen fel fogja forgatni a gall falu életét.

Újságírói kérdésre válaszolva az alkotók azt mondták, hogy a hasonlóság Adrénaline és Greta Thunberg környezetvédelmi aktivista között színtisztán a véletlen műve.

„Az Asterix-képregények népszerűségét jól mutatja, hogy története során több mint 100 nyelvre lefordították, és világszerte több mint 370 millió darabot adtak el belőle” – írja a blog.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top