nlc.hu
Szabadidő
A balett-táncos, aki otthagyta a Royal Ballettet egy tetoválószalonért

A balett-táncos, aki otthagyta a Royal Ballettet egy tetoválószalonért

Szergej Polunyin nem akármilyen figura.

Szergej Polunyin, a ma 29 éves ukrán balettsztár, 2012-ben fogta magát, és kisétált a brit Royal Ballett ajtaján, maga mögött hagyta szólótáncosi karrierjét.

A feltörekvő rosszfiúról Zacc írt Caféblogján. Szergej mindössze néhány nappal azelőtt jelentette be távozását, hogy a The Dream (Az álom) című új produkció főszereplőjeként lépett volna színpadra.

Hogy miért? Mert nem bírta tovább az intézmény szigorát, ezért inkább egy barátjával tetoválószalont nyitott. Ez volt Szergej lázadása a személyiségét elnyomó rendszer ellen, amiben kisgyermekkorától fogva nevelkedett.

Hamarosan rájött, hogy nem bírja a tánc nélkül, és már visszatért a világot jelentő deszkákra. Az Igor Zelenszkij által vezetett Stanislavsky Moscow Music Theatre táncosa lett. Itt sokkal inkább megtalálta önmagát, és ezt semmi nem mutathatja jobban, mint hogy a testét borító tetoválásait Igor portréjával gazdagította. Szergej azóta több filmben is szerepelt, mint a Gyilkosság az Orient expresszenben (2017) vagy a nálunk forgatott Vörös verébben (2018).

Ha kíváncsi vagy Szergej teljes történetére, kattints Zacc Caféblog-oldalára. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top