Szabadidő

Tatabányai szuperkutya lett Európa legjobbja

A hét éves Nitro versenykarrierje már nem tegnap kezdődött, de a legnagyobb sikere a most elnyert Iron Dog Európa-bajnoki cím.

Nitro, a csodaszép belga juhász és gazdája, Tanászi Szandra évek óta sikeres párost alkotnak és a kutya több versenyen is szépen teljesített már – írja a kemma.hu. Szandra a lapnak elmondta, családjukban mindig is voltak állatok, úgyhogy kislány kora óta szeretett volna ő maga is kutyákkal foglalkozni. 1996-ban első kutyusával egyszerre ült be az iskolapadba – ő az első osztályt kezdte, négylábú barátja pedig a kutyaiskolát.

Nitro 8 hetes volt, amikor Szandráékhoz került, és féléves korában kezdődött a versenyekre való felkészítése. Először 2014-ben lépett pályára, az Iron Dog sportágat pedig 2017-ben ismerte meg, amikor is elsőre sikeres vizsgát és első helyet szerzett.

Szandra szerint egy kutya eredményessége a rendszerességen alapul. Napi 20 perc mozgással és bő negyedóra szellemi foglalkozással már versenyszintre lehet fejleszteni egy jó ebet.

Nitro mindene a játék, így szinte bármilyen feladatot végrehajt, hogy végül megszerezhesse kedvenc játékát. Magát a versenyt is egy hatalmas játéknak tekinti.

„2017-ben már szereztünk egy Európa-bajnoki címet, ám akkor csupán a pentatlon ágban voltunk a legsikeresebbek. 2019-ben sajnos a szlovákiai versenyt ki kellett hagynunk, azonban a több állomásból álló teljes sikert és győzelemsorozatot nem törte meg semmi. Az idei évben kivétel nélkül miénk volt az összes első helyezés” – mesélte a lapnak a büszke gazdi.

 

A szuperkutya most egy időre visszavonul, s jövőre veteránként tér már vissza.

Nitro, az Európa-bajnok csodakutya (Fotó: Gödöllői Kutyasport Központ)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top