Szabadidő

70 éves a Nők Lapja – ilyen volt a 2000-es években

„Sorsok, család, karrier, közélet, sztárhírek, egészség, konyha, szépség, divat – vagyis az élet” – írta az idén 70 éves Nők Lapja születésnapi köszöntőjében a főszerkesztő, Vékási Andrea. Mutatunk néhány, a magyar történelmet magába sűrítő oldalt a legendás újság múltjából – ezúttal a 2000-es évekből.

Színes, dinamikus, tele női arcokkal és élettel: igen, ez már az újkori Nők Lapja, ami ekkor már ötvenéves múltra tekintett vissza. Nem kis örökség, és vele a feladat: úgy őrizni meg az alapértékeket, hogy közben évről évre, évtizedről évtizedre frissüljön a forma és a tartalom. Akik ebben az évtizedben a címlapon szerepeltek, azok közül sokakat a mai napig ott látunk. Ilyen például Hegyi Barbara is, igaz, itt látható Rozi lánya azóta huszonegy éves nő lett.

Ebből az oldalpárból kiderült, hogy volt olyan is, hogy Nők Lapja Klub, ekkor épp a Magyar Honvédség Művelődési Házában működött. Ekkor már csúcsra járatódott Magyarországon a vállalkozói világ, egy ilyen rendezvényen ott is volt Ilcsi nénitől a Béres családon át Schobert Norbiig sok mindenki – neves előadóművészek mellett persze.

Ó, és az asztrológia is bevette magát a magazinvilágba, azóta is kihagyhatatlan témakör.

A külföldi celebvonalat ebben a lapszámban Anjelica Huston képviseli. Körülbelül ez az az időszak, amikor az exkluzív megjelölést megszerette a magyar sajtó. Akkor még volt valós tartalma, ma már használják, ha kell, ha nem, mindenre…

És a hazai kedvencek jelentős cukiságfaktorral: ismert anyák és gyermekeik anyák napja alkalmából. Péter Gyöngyi vagy Sinkó B. Andrea neve ma már kevéssé cseng ismerősen, de a többiekről ma is gyakran olvashatunk. Az itt látható gyerekek ma már mind huszonévesek, harmincasok…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.